Hogyan tedd szebbé a karácsonyt…
Biztos
vagyok benne, hogy már mindenki tűkön ülve várja a karácsonyt és az előtte
megkezdődő, kiérdemelt téli szünetet. Összegyűjtöttem nektek egy pár ötletet,
hogy mégis, hogy tegyétek szebbék a karácsonyotokat és otthonotokat erre az
időszakra.
Hóember: Nagyon aranyos
és könnyedén elkészíthető figura, akár ajándékba is adható. Kirakhatod a
könyves polcodra díszként is.
rizs
egy fél pár
zokni
2 befőttes gumi
gomb
anyag darab vagy
zokni is jó
olló
1.A zoknit vágjuk le így:
2.A felső részét (amelyiknek mind a
két vége lyukas) annak kössük el az egyik részét egy kis cérnadarabbal és
fordítsuk be, hogy ne látszódjon.
3.Öntsük bele a rizs és kössétek el a
nyakát.
4.Most a fejébe is töltsetek rizst és
a feje tetejét is kössétek el a másik befőttes gumival.
5.Egy másik zokniból vagy
anyagdarabból készítsetek neki sapkát és sálat.
6. Végül rajzoljatok neki szemet,
szájat, orrot és a gombokat ragasszátok fel a hasára.
Cukorkakoszorú:
Anyagok/kellékek:
visszakunkorodó szalag több színben (díszkötöző szalag)
csomagolt szaloncukorkák
olló
1.Szalagból vágjatok 30,5 cm-es darabot. Kössétek a szalagot a
fémgyűrűre úgy, hogy a szárak egyforma hosszúak legyenek. Majd kössetek a fémre
még ízlés szerint válogatott szalagokat kb.10 cm hosszúságúak legyenek.
2.Az olló végével kunkorítsátok fel a szalagok végét. Kössétek a
cukorkákat hozzájuk. És ezt a két lépést folytassátok addig, amíg üres hely van
a fém gyűrűn.
Ez egy szép asztaldíszként
használható fel, melyről le lehet lopni az édességet.
Házi szaloncukor (marcipános):
Ne csak
díszítsünk, hanem a hasunknak is okozzunk egy kis örömöt a saját készítésű
szaloncukrunkkal.
Hozzávalók:
20dkg hámozott,
darált mandula
20dkg porcukor
1 mokkáskanál
keserűmandula-aroma
20dkg
étcsokoládé
2 evőkanál
étolaj
1.A darált mandulát keverjétek el a porcukorral. Adjátok hozzá a
mandula aromát, majd adagoljatok hozzá néhány csepp vizet, míg gyúrható,
formázható masszát nem kaptok.
2.Formázzatok meg a szaloncukrokat, majd mártsátok egyesével a vízgőz
felett olajjal együtt megolvasztott étcsokoládéba. Rácsra vagy sütőpapírra
tegyétek ki és várjátok meg, amíg megdermed.
3. Becsomagolhatjátok, de jobban jártok, ha megkóstoljátok.
Trüffelkrémes szaloncukor:
Hozzávalók:
20dkg étcsokoládé
10dkg vaj VAGY margarin
3-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1.A csokoládét törjétek össze és
vízgőz felett olvasszátok meg. Adjátok hozzá a margarint VAGY vajat, a
mascarponet és keverjétek simára.
2.
Öntsétek szilikon formába vagy tepsibe (tegyünk alásütőpapírt), de úgy, hogy 2cm magas
legyen. Tegyétek a hűtőbe 2-3 órára.
3. Borítsátok, ki a formásból
vágjátok fel hasábokra és forgassátok meg a kakaóporba.
Jó étvágyat és jó munkát kívánok!
Kréz Zsófi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése