2015. április 13., hétfő

KÖZELEG A TÉL


A rajongóknak nem kell kétszer mondani: ha április, akkor itt az újabb évad. A mai nappal veszi kezdetét ugyanis az egyik legnépszerűbb HBO-produkció 5. szériája, amely átírta a sorozatok történelmét és ez nem más, mint a Trónok harca. 


    Ha szereted a kosztümös drámát, akkor ez a te sorozatod: George R. R. Martin nagysikerű A tűz és jég dala című regénykötetei filmsorozat formájában tévé képernyőn. Szövevényes cselekményszálak, amelyben több nagyhatalmú család vív halálos harcot a Westeros Hét Királyságának irányításáért, a Vastrónért.   Egy kitalált világban játszódik a történet. A karakterek fantasztikusan kidolgozottak, a színészek pedig hihetetlenül beleélik magukat a szerepbe. A Trónok harca középpontjában a cím is erre utal, egy izgalmas, rengeteg fordulattal járó utódlási harc áll. A szereplők sorsát mások szeszélyei, saját jó vagy éppen elhibázott döntéseik határozzák meg. A filmes változat alapjául szolgáló regénysorozat sem befejezett még, ugyanakkor eltérések fedezhetőek fel közöttük. Mindemellett mindkettő külön-külön kiemelkedő  a maga nemében. 
      A szereplők egyszerű halandók, még a leginkább főszereplőnek tűnő karakterek is állandó veszélyben vannak. Az író szeret az olvasó idegeivel játszani, ugyanis képes a sorozatból legjobban kedvelt szereplőt is  "megölni". Ezúton is szeretnénk ezt megköszönni George R.R. Martin-nak. Habár ez az egyik igazi érdeme a történetvezetésnek. Hiszen, ha rosszul áll az adott szereplő szénája, nagy valószínűséggel úgy is alakul a további sorsa.
Ezt a sorozatot mindenkinek csak ajánlani tudom, de fontos, hogy a sorozatban erősen felnőtt tartalmak is megjelennek. Brutális jelenetek és kegyetlen kínzások fül-és szemtanúi lehetünk, ezért a gyenge idegzetű embereknek inkább a könyvet ajánlanám, mert ezt a sorozatot  bármilyen formában  kár lenne kihagyni.

Németh Csilla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése