2016. február 12., péntek

Büfé etikett


AVAGY HOGYAN  KELLENE

       Eljött az újév, új reményekkel és új lehetőségekkel. Így talán idén az illemekre is többet figyelünk majd. Iskolánk büféje mindannyiunk jó barátja, hiszen rengeteg könnyítést jelent, hogy nem kell a korai kelés mellett még a reggelinket is elkészíteni, vagy elugrani érte a közeli boltba. Azonban sokan meg is feledkezünk arról, hogy igen, itt  is vannak szabályok, amelyeket Illik betartani.



    Láttátok már például ezt a feliratot? És ha igen, gondolkoztatok már azon, hogy mit is jelent?

1.       A legfontosabb a tisztelet
Nem mindegy, hogy Lacihoz hogy megyünk oda, hisz érdemes észbe tartani, hogy ő nem a kutyánk vagy egy haver! Egy felnőtt, akinek ugyanúgy ki jár a tisztelet.


2.       Türelem
Jártatok már úgy, hogy álltatok a boltban a kasszánál és elétek furakodtak? Gondolom legalább egyszer mindannyian. És ti? Ti volt már, hogy betolakodtatok, pedig a sorba nem is ott lett volna a helyetek?
Amikor sikerült közelebb kerülni, az biztos mosolyt csalt az arcotokra, hogy hamarabb fizethettek, vagy hamarabb kézhez kapjátok a kiválasztott terméke(ke)t. És mi volt fordított estben? Akkor is mosolyogtatok, és boldogság ült az arcotokra? Sokszor megesik manapság, hogy csak magunkra figyelünk, arra, hogy nekünk mi a legjobb, és nem vesszük észre, hogy rajtunk kívül… mások is léteznek.
Tudom… van olyan szünet, amikor a sok tanulni való miatt, jó lenne hamar megjárni a büfét, de mindenki sorra kerül, mégha ez  hihetetlen is
3. Feltalálták a szemetest!
Kedves fiúk és lányok! Tudjuk, nem túl hosszúak a szünetek, és nem mindenre akad időnk, de mennyivel jobb egy tiszta környezetbe eltölteni a napjainkat, mint egy olyanba, ahol akármerre nézünk papírgalacsinok, zacskók, vagy épp koszos zsebkendők virítanak… És ahhoz, hogy az előbb említett dolgokat ne kelljen ’’csodálni’’, csak annyit kell tennünk, hogy a szemetet, nem a földre, hanem a termünkbe, vagy a folyosón található kukába teszünk…

Lehet, hogy így két lépéssel többet kell megtennünk, de higgyétek el, megéri!






Varga Nóra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése