2015. március 15., vasárnap

A Tehetség nyeri a meccset, de a Csapatmunka ................ nyeri a bajnokságot!



         2015. február 20-án került megrendezésre Karcagon az V-VII. korcsoportos diákolimpia megyei kosárlabda döntője. Mind a fiúknál, mind a lányoknál 4 csapat küzdött a bajnoki címért.



     Délelőtt a fiúk mérhették össze tudásukat. Az első meccset Szolnok I. és Mezőtúr játszotta, amit Mezőtúr nyert meg egy színvonalas játszma során. A második meccs   már érdekesebb volt a hazai szurkolóknak, ugyanis Karcag és Szolnok II. mérhette össze erejét, tudását, kitartását. A mérkőzés szorosan indult. Az első negyedben még Szolnok vezetett, de fiaink behozták a lemaradást, fantasztikusan játszottak a továbbiakban, így megnyerték a meccset. Ezek után következett a mindent eldöntő küzdelem Mezőtúr ellen. Az utolsó meccs idegtépő volt.  A karcagi csapat nagyon lemaradt az ellenféltől, akik nagyon ügyesen játszottak. Egészen a 3. negyedig Mezőtúr vezetett, szinte érezni lehetett a levegőben, hogy a mieink kezdik feladni, eldőlt a küzdelem. Ám nagy szerencsénkre a negyed végén Karcag összeszedte magát, így egy újabb lendülettel kezdték ledolgozni a lemaradásukat. A meccs végére az ellenfél elfáradt, megnőtt az  esély a győzelemre, amit a fiúk nem szalasztottak el, így egy fantasztikus mérkőzés után Karcag került a dobogó legtetejére, ezzel ők lettek Jász-Nagykun-Szolnok megye legjobb amatőr kosárlabda csapata.

          Délután került sor a lányokra. Az első meccset Karcag-Szolnok kezdte. Karcag szépen indult és egy szép küzdelem után győzött is.  A második mérkőzést Kisujjszállás játszotta Jászberény ellen. Szépen harcolt a Móricz csapata, így ők is egy győzelemmel kerültek közelebb a bajnoksághoz!
Délután 16:00-kor pedig elkezdődött a mindent eldöntő meccs a Refi és Móricz csapata között, amit mindenki izgalommal várt. A mieink jól kapták el az indítást,  így az első pontokat Karcag szerezte. Ám ez a Móricz csapatának nem számított, ugyanis nem engedtek 'elmenni minket'. A meccs végig fej-fej melletti küzdelem zajlott. Ha Karcag pontot dobott, Kisújszállás rögtön felhozta és fordítva. A szurkolók őrjöngtek, a csapattagok, akik a kispadon ültek, feszülten figyelték a meccset, ugyanis nem lehetett tudni ki kerül ki győztesként. Ez a felállás az utolsó negyedig megmaradt. 
       Már-már veszni látszott a meccs, de szerencsénkre Kisújszállás elfáradt, ezt ki is használtuk és mire  a rivális csapat 'felébredt', már késő volt, 5 pontot dobott Karcag. Szerencsénkre az ellenfél  nem tudta ezt a lemaradást ledolgozni, így a meccs végére Karcag győzött 10 ponttal.
Mind a két csapatnak gratulálunk, fantasztikus meccset játszottak! Jók voltatok!
Németh Csilla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése