2015. szeptember 21., hétfő

Back To School

Nos, igen, megint elkezdődött. Egyesek izgatottan, motivációval telve, mások a hátuk közepére se kívánva vágtak bele az új tanévbe. Bizonyára akadtak olyanok is, akiket kicsit idegességgel töltöttek el az első napok, iskolaváltásból adódóan, vagy éppen gimnáziumi tanulmányaik megkezdése végett. Új tanárok, új kilencedikes osztályok, akár új osztálytársak. Szerencsére az „új gondok” csak rövid ideig érzékeltetik hatásukat, ha ügyesen csaptok bele a kezdésbe! 


A kilencedikeseknek talán a legnehezebb a dolguk, ugyanis nem megy egyik percről a másikra, míg sikerül „átállni”, megszokni tanáraik követeléseit illetve a 8 tanórás napokat. Ha te is most kezdted a gimit, fontos, hogy ne hagyd, az eleinte becsúszó esetleges rosszabb jegyek lehangoljanak, mert ha igyekszel tartani a tempót és figyelsz arra, minél jobban oszd be idődet, hamar nyeregbe kerülhetsz. Annak érdekében, hogy az új fiatal évfolyam is minél hamarabb beilleszkedjen a sulis mindennapokba és mind egymás között, illetve az idősebbekkel is barátságok születhessenek, a gólyatábor, a gólyahét, majd ezek lezárása végett a gólyabál által sok lehetőség nyílik az ismerkedésre.
Tizedikesként biztosan vannak páran, akik örülnek, hogy már nem ők a legfiatalabbak a gimi falai között, illetve, hogy túl vannak az első éven. Idén is sok megpróbáltatásban lesz részük, mint a kis érettségi, különböző osztályszintű feladatok, versenyek, de a közösen töltött percek és a szerzett emlékek kárpótlásul szolgálnak.
Amikor már azt hihetnétek, csomó tantárgy ki fog esni a sorból, kevesebbek lesznek az órák, akkor tizenegyedikben már az újonnan választott faktjaitokkal is számolni kell. Egyre inkább kiélesedik a helyzet, ideje eldönteni, merre is mennénk tovább, illetve, hogy ezért mit is kell tennünk.
A végzős év pedig már a szalagavatós táncpróbák, az érettségire való készülődés, a bankett, a búcsúzás ideje. Összesítve talán ilyenkor döbbennek rá a diákok, hogy nem is volt olyan rossz az az elmúlt sok-sok hét, amiket anno úgy véltek, csak szürke hétköznapok alkottak.
Éppen ezért fontos, hogy amíg lehetőségünk van, igyekezzük kiélvezni ezeket az éveket, mert sokak szerint a gimnáziumi időszak az egyik legkedvesebb és legizgalmasabb az emberek életében. Mindenki számára rejteget pozitívumokat az újabb kezdet, ismét minden nap lehet találkozni a barátokkal, elkezdődik ismét a sportszezon, összeállnak a csapatok és rendszereződnek az edzések. Lehetőség nyílik a különböző tanulmányi versenyekre, nyelvvizsgákra, hogy aki szeretné, tudja bizonyítani, mire képes, mert ha még nem is tanulni, de tudni jó. Az iskola pedig mint minden évben, bizonyára idén is számos kirándulás, tanulmányi út illetve közös osztályprogram szerveződéséről fog gondoskodni, hogy a KNRG-sek sose unatkozzanak.

Évek múlva pedig, befejezve mindenféle tanulmányainkat és a dolgozó emberek világába tartozván, több mint valószínű, hogy hiányolni fogjuk az emlékezetes osztálykirándulásokat, de még a megszokott sulis rutinunkat is. Akinek pedig még ez sem hangzik elég megnyugtatóan, aggodalomra semmi ok, október 22-től kezdetét is veszi az őszi szünet… a visszaszámlálás elindult. :)

Körmöndi Dóra


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése