2015. október 21., szerda

GÓLYAHÍRADÓ 3. RÉSZ - 2015. OKTÓBER 21.

    A gólyahét utolsó napját is emlékezetessé tették a DÖK-ösök. A kisgólyáknak ezen a napon "be kellett vonulni" a hadseregbe, így katonai ruhába bújt elsősök vetélkedtek  a tanítási szünetekben. 

             A mai nap talán legmulatságosabb megpróbáltatása során újra kisgyermeknek érezhették magukat a kilencedikesek, hiszen kismotorral szelték, ha nem is a várost, de az iskola területét. 
      A tornaterem a reggeli órákban igazi kiképző térré vált, a  kiskatonáknak,a  bátor és harcedzett önkénteseknek erejüket és ügyességüket  kellett megcsillogtatni.  Kötélmászás, kúszás, gerendán való egyensúlyozás, bukfenc -egyaránt a megmérettetés része volt.
           „Tisztaság fél egészség!”- egyik legkedveltebb jelmondata a felnőtteknek. Ennek jegyében próbálták a DÖK-ösök jóra tanítani és erősíteni  a rendetlen gólyákat.   
A nap fénypontjaként verset kántáló diákoktól zengett az iskola. Körbevonultak a folyosókon, büszkén mutatva magukat. Biztosan állíthatom, hogy ez a tanév is remekül kezdődött, a nevetések, a kínos pillanatok, az elhangzott poénok mind-mind feledhetetlenné tették októberi mindennapjainkat. A mai napon hivatalosan is véget ért a gólyák próbatétele. Gratulálunk kitartásukhoz!   

Kele Enikő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése