2015. október 28., szerda


Őszi MondoCon 2015!

Mi is az a MondoCon (röviden csak Con)?

 

Üresnek tűnik, de a kapu külső oldalán km hosszú sor van!
    A Con az az esemény, ami egy évben általában négyszer mozgatja meg az animés társadalmat.
A Con az  angol convention szó rövidítése, ami gyűlést vagy gyülekezetet jelent. A Cont az egyetlen magyar animével és Japánnal foglalkozó magazin a Mondo szervezi. Mint fentebb is említettem  általában egy évben négyszer kerül megrendezésre: tavasszal, nyáron, ősszel, télen. 
 
  Abban a kellemes meglepetésben volt részem, hogy első alkalommal vehettem részt   az idén  október 17-18-án megrendezett őszi Conon a HungExpo területén, ahol  több ezer anime és manga rajongóval találkozhattam. Mindenképpen meg kell említenem, hogy nem egy, hanem számtalan  cosplayerrel, azaz valamilyen létező, vagy saját karakternek beöltözött emberrel találkozhattam, akik természetesen versengenek is egy a közönség által megválasztott legjobb cosplayes díjért. Mindazonáltal
Selfie-zés egy koneko cosplayessel
készségesen állnak össze bárkivel egy fotóra, beszélgetnek el kedvenc sorozataikról. Egy másik érdekes jelenséget képeznek a "Free Hug"-osok, akik egy a nevükben is látott ingyen ölelés esetleg ingyen puszi táblával járkálnak, és az ember bátran letámadhatja őket. A színes programok mint cosplay verseny, előadások, amw rettenet, koncertek, és sok egyéb más mellett árusok is vannak, ahol mangáktól a kitűzőkön át figurákig mindenfélét lehet kapni. Aki szereti a mangákat, esetleg az animéket, vagy egyéb sci-fi sorozatot vagy filmet mint például Gyűrűk Ura vagy Star Wars, annak mindenképpen erősen ajánlom ezt a rendezvényt, ami árában is megéri, ugyanis 3500FT a belépő két napra, melyből 2x 1000 levásárolható kijelölt pultoknál, és az élmény felejthetetlen. Aki többet akar tudni az látogasson el a http://www.mondocon.hu/autumn2015-2/ honlapra, és nézzen szét!
Saeko cosplay, egy fantasztikus női karakter.
És lehet hogy a következőn összefutunk!?

Kustár Gergely

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése