2014. november 11., kedd

„CSATAPÉTÍPÉS” – avagy diákújságírók és Érdeklő-DÖK közös táborozása



Fotó: Kálmán Imre
2014. október 30-31-én   az Akácliget fürdő egy jókedvű csapatépítő tábor helyszínéül szolgált, melyen iskolánk diákönkormányzatának tagjai és a Reflektor megújult szerkesztői köre  vett részt. Fenntartónk, Nt. Koncz Tibor elnök-lelkész úr nélkül ez nem jöhetett volna létre, ezúton is köszönjük a támogatását!

 A gyülekező reggel 9 órakor a kemping bejárata előtt volt. A szervező tanárnők, Kentési Renáta és Szarkáné Tóth Andrea vezetésével vonultunk el a megbeszélésre, az ebédlőbe. Később is itt tartottuk a programok nagy részét. Megbeszéltük a napirendet, majd kommunikációs játékokat játszottunk, ezáltal alkalmunk nyílt jobban megismerni a másikat. Két percben kellett bemutatkoznunk, illetve kérdeznünk egymást. A következő feladatban párokban dolgoztunk. Egymásnak hátat fordítva egyikünk  körülírta a tanárnők által felmutatott képet,  a másik fél pedig az utasításoknak megfelelően próbált rajzolni.  Persze nagyokat derültünk, mikor  az elérendő cél és a végeredmény összevetésre került. Pontosan 13:00-kor megérkezett az ebédünk. Étkezés után elfoglaltuk  szállásunkat, ahol lepakolhattunk. A fiúk egy nyolc ágyas szobát kaptak, ahol fürdőszoba és konyha is volt. A lányok egy része a szomszédságunkban kapott helyet, ugyanilyen lakásban. A többieknek pedig 2-2 fős szobát osztottak ki.  
A szállás elfoglalását követően visszasétáltunk az ebédlőbe, ahol  4 fős csoportok kialakítása után egy ismertetést kellett készítenünk  a médiáról, azon belül is a sajtó világáról. A prezentációk után Renáta néni mutatta be a sajtóműfajokat röviden, ezt Szendrei Bianka előadása követte a riportról és az interjúról.  Ezzel kapcsolatban is kaptunk feladatot. Képzeletbeli tudósítást kellett írnunk egy fesztiválon történtekről. Legjobb tudásunk szerint megoldottuk ezt is. :)
18:00-kor hozták a vacsoránkat, ahol  bőséges ételeket tálaltak elénk.
Vacsora után végre, közösen elindultunk a fürdő területére. Egy hosszú és fárasztó nap után mi sem lehetne jobb, mint meleg vízben ücsörögni és beszélgetni? A játékos kedvű diákok azonban még itt sem fáradtak, és vígan lubickoltak. Volt, aki még úszni is elment!
         Levezetésként az ebédlőben játszottunk egy „Alszik a várost” valamint Activity-t, amit mulatságosnak tartottunk. 23:00-kor fejeztük be a napi programot, mindenki elvonult a szobájába. Kártyáztunk, zenét hallgattunk, énekeltünk, táncoltunk. Mivel mindenki fáradt volt, éjfél körül a szó szoros értelmében, mindenki kidőlt.
         Másnap reggel fél nyolckor ébresztettek. Reggeli után egy felvezető játék indította a napot, majd komolyabb munkába fogtunk. A DÖK-ösök és az újságírók különváltak. Mi ötleteztünk illetve cikkeket írtunk, rovatokat hoztunk létre, a diákönkormányzat tagjai pedig a gólyahét tapasztalatait jegyezték le.
         Végül mindenki egyénileg beszámolt a két napról, hogy érezte magát, milyen volt, stb. 13:00-kor ebédeltünk, majd összepakoltunk, a szobákban rendet raktunk és 14 óra után mindenki indulhatott hazafelé.

         A beszámolók alapján mindenkinek nagyon tetszett a tábor, a közösség sokoldalú, szerethető volt. A programokat mozgalmasnak, sokoldalúnak találtuk.  Valóban jó kis közösség kovácsolódott össze a 1,5 nap alatt. Az előadások összeszedettek, lényegretörőek voltak, a munka gördülékenyen, hatékonyan ment, mindenki kivette a részét.
         Andi néni és Renáta néni közbenjárása nagy szerepet játszott, köszönjük a lehetőséget, türelmüket, szervező munkájukat!

SAS3 
videómontázs: Kálmán Imre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése