2014. november 2., vasárnap

Gólyanapok 2014






„80 kicsi gólya, a pályán volt a bója,
sós tejet ittak,papucsban villogtak,
kókuszgolyót ettek, felnőtt gólyák lettek.”




Ebben a tanévben is megrendezésre került a kilencedikes tanulók avatása. Immár ötödik éve iskolánk Diákönkormányzata szervezi a Gólyanapok néven elhíresült rendezvényt.
Hogyan is kezdődött??

Nagy szervezés előzte meg a két nap leforgását. Előzetes feladatként a legfiatalabb tanulóknak gólyatablót kellett készíteniük, amelyek kiállításra kerültek az iskola aulájában. Hétfőre virradóra egy kis „welcome drink” – kel fogadtuk az áhítatról visszatérő gólyákat, akik jóízűen elfogyasztották a reggeli kakaó helyett kínált sós tejet. Az iskola udvarán még mai napig találhatunk gyöngyszemeket, amelyeket a gólyáknak kellett megkeresniük, majd felfűzniük egy damilra. Ezt követően nagy örömmel mosták meg egymás fogait. 
A második nap eseménydúsabbra sikeredett, mivel aznap rendeztük meg a Gólya estet, a humoros feladatok után. A délelőtti programok közül kiemelnénk a Diákönkormányzat által elkészített „magic golyót”, azaz kókusz golyót. Ezután a leendő férfi kozmetikusaink kiélhették a sminkalkotás iránti vágyaikat, így 5 perc alatt egy szemceruza és egy rúzs segítségével 10 lánygólyát festhettek ki.  
Emlékezetes maradt a „habos szikla” című játékunk, amely során 3 tojásfehérjéből kellett felverniük a habot, majd az önként vállalkozó feje fölé kellett tartani, és ha szerencséje volt nem esett bántódása. Ezután következett a Gólyavonulás, amely során folyamatosan a Gólya indulót skandálva kellett az iskola emeleteit bejárniuk. Még mindig emlékeznek rá a kilencedikesek.  Nem kis fejtörtést okozott az osztályfőnökök kedvenc dalaira készítendő  táncos koreográfia , amelyet prezentálni is kellett iskola diáksága előtt. Ezúton is dicséret illeti a frenetikus produkciókat.
Az esti rendezvényt egy a Gólyatáborban készült képekből készített montázzsal kezdtük, majd az előző héten leforgatott Happy című videoklippel örvendeztettük meg a kilencedikes tanulókat és a kedves szülőket.A rendezvény zárásaként este került sor a gólyák avatására. Elmondásaik alapján nagyon várták, mivel a gólyaeskü letétele után a 10. osztályosok előadták viccesebbnél viccesebb produkcióikat, amelyeket a közönség hatalmas tapssal és ovációval jutalmazott. A 10.B osztály műsorának címe How I met my highscool? volt, a 10.H osztály a Rém rendes család címet adta kis műsorának és utoljára, de nem utolsó sorban a 10.C osztály adta elő Gólya Channel című általuk írt produkciót.   
 Ezúton is gratulálunk és köszönjük munkájukat.  A rendezvénysorozaton a feladatokban való aktív részvételt pontokkal díjaztuk,  az így kialakult sorrend alapján a versenyt a 9.C osztály nyerte, jutalmuk egy plusz nap az osztálykirándulásra. A 9.B és a 9.D osztályosok is nagyon szépen szerepeltek, néhány pont különbséggel maradtak csak le, jutalmuk nagyon finom csoki torta volt. Az est és a rendezvénysorozat zárásaként diszkóval kedveskedtünk az immár felavatott diákoknak. Reméljük, hogy felejthetetlen élményben volt részük és köszönjük a végig kitartó aktív közreműködésüket.
                                   a Diákönkormányzat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése