2015. november 11., szerda

Gólyanapok - DÖKös szemmel

A gólya napok, a hagyományainkhoz híven, ebben az évben is rendezésre került. A DÖk-ös csapat ebben az évben is színesebbnél színesebb feladatokat talált ki az ifjú gólyáknak. Betekintést nyerhettek, hogyan zajlott le a gólyahét illetve a gólyabál megrendezése. Felkértem a jelenlegi DÖK elnökünket Varga Bence 12.AH osztályos tanulót meséljen nekem a szerevezésről. 



-Szia Bence! Elsőnek is köszönöm, hogy elfogadtad a felkérést az interjúhoz. Mesélj nekem egy kicsit az előkészületekről. Hogyan zajlik egy ilyen program megszervezése?
-Szia! Először is, köszönöm a felkérést. Mar a gólyatábor után elkezdtünk agyalni azon, hogy milyen mókás és szórakoztató feladatok legyenek a gólyanapokon. A gyűléseken mindenki feldobja az ötleteit, és azokat próbáljuk bele tenni a programok közé.


-Vannak gólyamamák és gólyapapák ahogy hallhattuk az osztályoktól. A gyűléseken csak ők vesznek ilyenkor részt, vagy minden osztályból a két-két fő képviselteti magát?
-Az ilyen gyűléseken a gólyák kivételével minden DÖK-ös ott van, lehetőség szerint.


-Milyen a csapatmunka? Hogyan tudjátok összeállítani a programokat?
-A csapatmunka nagyon jó. Az évek alatt nagyon összetartó kis csapat alakult ki. Mi adjuk az ötleteket és Andi néni állítja össze a végleges programtervet, amit az igazgatóság jóváhagyása után véglegesítünk


-Véleményed szerint, a gólyák hogyan élték meg a nekik megszervezett programokat? 
-A gólyák nagyon lelkesek voltak, az egész héten. Amit ki adtunk nekik előzetes feladatot, azt is nagyon remekül teljesítették, és színvonalas produkciót adtak elő. Ami olyan jól sikerült, hogy a gólya bál után a tornaterembe a szülőknek is elő adtak.


-Mit gondolsz a gólyaszülőkről, hogyan végezték a munkájukat?
-Mindenki próbálta a legjobban végezni a rá bízott feladatot, és biztatni az osztályát hogy minél jobb eredményt érjenek el.


-Mesélj egy kicsit a gólyabálról, és a helyezésekről.
-A gólyabálon, a gólyák egy vicces esküt tettek, utána pedig a 10-esek műsorát tekinthettük meg, ami nagyon szórakoztató volt mindenki számra. Nagyon szoros volt a helyzet az osztályok között, de végül csak kialakult a végleges eredmény. Az első helyezett a B osztály, a második a D osztály, és a harmadik pedig a C osztály lett.


-Végezetül, te hogyan értékeled a gólyaheti eseményeket? 
-Az elmúlt évekhez képest, ez kiemelkedően jól sikerült. Vélem szerint az osztályok és az évfolyam is össze tudott rázódni kellő képen. A DÖK-ös csapat összetartása és szorgalma nélkül ez a pár nap kivitelezhetetlen lett volna.


-Köszönöm szépen, hogy válaszoltál a kérdéseimre. További szép napot! :)
-Köszönöm, és remélem jövőre is hasonlóan sikeres lesz! :)



Rauschenberger Zita 11.B

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése