2015. november 25., szerda

Szalagavató- 2015.


 



„Nagyon szép kis társaság volt.
Egyik léhább, mint a másik.
Átgondolok minden órát
  A keserű búcsúzásig...”   





 Hűvös, esős idő jellemezte november harmadik hétvégéjét, mikor megrendezésre került iskolánk és végzős diákjaink életében a ballagást megelőző legfontosabb pillanat.  
    A várva várt este első felében ünnepélyes keretek között a végzős tanulókra osztályfőnökeik az iskola címerével ellátott szalagot tűzték fel, a másik felében az előző évek hagyományát őrizve különböző táncokat adtak elő, A szalagavatónak   évek óta a Déryné Kulturális, Turisztikai Sport Központ és Könyvtár biztosít helyet.  Az alkalom első perceiben a vendégek megtekinthették a Selmeczi Edit tanárnő által gondosan összeállított zenés fényképmontázst, mely betekintést nyújtott a diákok 4 évének mindennapjaiba. A vetítés végét követően Lippai Anna Lilla 12. C osztályos tanuló üdvözölte a kedves vendégeket, és felolvasta a köszöntő és gratuláló táviratokat. Ezt követően dr. Nagyné Serfőző Éva m.b. igazgató asszony tartotta meg ünnepi beszédét. 

A szalagtűzés megható pillanatait a diákok irodalmi műsora tetőzte, melyben nem csak komoly és tanulságos művek szavalata hangzott el, hanem teret kapott olykor egy- egy részletben a humor is. Hallhattuk egy matematika tanár dolgozatírás közbeni ádáz gondolatait, valamint egy orosz cserediák botladozásait a magyar nyelvvel. Végezetül a diákok a szüleik sokéves áldozatos munkáját, támogatását és biztatását, alkalomadtán  kijózanító szándékú szavait hálavirágokkal köszönték meg. Mindezek után a táncok lebonyolítására a tükörteremben került sor. Az eddigi évekhez hasonlóan az osztályok ismét színvonalas produkciókat adtak elő szüleik, családtagjaik, tanáraik számára. A 12.AH latin klasszikus szambát, a 12. B egy pörgős és nézői szemmel is élvezetes jive-ot és a 12. C osztály egy hagyományos ugyanakkor szemet

gyönyörködtető bécsi keringővel kápráztatta el a nézőközönséget.
 Végül a végzős diákok osztályaikkal ünnepelve koronázták meg az estét, így együtt örültek a nagy sikernek és kiengedték a már hetek óta bennük tomboló  feszültséget.





Ujj Petronella

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése