2014. december 3., szerda

Fókuszban az ifjúság



  2014. december 2-án iskolánk diákönkormányzatának   öt tagja  (Szendrei Bianka, Sarkadi Kinga, Gál Ida, Kocsis Nikoletta és Töröcsik Gabriella) vett részt azon a csapattréringen, melyet a Karcagi Ifjúsági Házban reggel nyolc és délután négy között tartottak. A jelenlévők között további hat intézmény diákönkormányzata képviseltette magát. A képzést Bálega János, illetve több, ifjúsági szervezeteknél tevékenykedő személy vezényelte le.

Az esemény elején a tagok megismerkedhettek egymással és vicces játékokkal tesztelhették le a névmemóriájukat, beszélgethettünk egymással négyszemközt adott témákról, székfoglalós játék is volt érdekes kérdésekkel megfűszerezve, az energizáló rövid gyakorlatok se maradhattak ki és ezután taktikai feladattal kellett megbirkóznunk, mely rávilágított arra, hogy mennyire tudunk együttműködni, meghallgatjuk-e egymást és hogy hogyan kell rendesen kommunikálnunk egymással. Miután véget ért a „játék” megtárgyaltuk a lényegét, az esetleges pozitívumait, illetve negatívumait.
Az egyórás ebédszünetet követően beletemetkeztünk a munkába és a tervezés, illetve megvalósítás mesterségét igyekeztünk elsajátítani egy-egy ötletes csoportfeladat segítségével. Ezt követően mindegyik iskola megoszthatta a többiekkel, náluk milyen programokat szokott megszervezni a diákönkormányzat, működik-e  iskolaújság vagy  iskolarádió és milyen igényeik lennének még a diákságnak. A rengeteg jó és érdekes ötlet meghallgatása után ismételten csoportokba kellett rendeződnünk, ahol „fejünket összedugtuk” és olyan programokat kellett megszerveznünk, melyek szerintünk érdekelné a város lakosságát és mi, mint a Városi Diákönkormányzat meg is tudnánk szervezni.
Számomra  jó élmény volt ez a képzés, hiszen nemcsak új dolgokat tanultam meg a csapatmunkával kapcsolatban, hanem mindemellett sikerült több olyan emberrel is megismerkednem, akikkel majd együtt fogok dolgozni az elkövetkezendő időszakban.
Ha kedvet kaptál a Városi Diákönkormányzathoz, eléggé kreatívnak tartod magad vagy szívesen szerveznél Karcag számára programokat, akkor jelentkezz te is tagnak, szívesen fogadjuk az újonnan jelentkezőket! Mindenkit szeretettel várunk!

Szendrei Bianka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése