2014. december 3., szerda

Skateparkot Karcagra!



Az utóbbi időben egyre inkább elterjedtek az extrém sportok, többek közt a gördeszka, BMX, mountainbike, roller, görkorcsolya és még sok más sportág. A skatepark  egy olyan terület, ahol az imént felsorolt eszközökkel lehet gyakorolni, esetleg versenyeket rendezni. De alkalmas akár szabadidős ifjúsági rendezvények megtartására is.

 Különböző cégek kifejezetten ezekre a sportágakra építenek pályaelemeket (pl. félcső, piramis,korlát) melyeket biztonsággal használhatnak a sportolók. Városunkban több ideális hely is van, ahol egy ilyen létesítményt lehetne építeni úgy, hogy azzal senkit ne zavarjanak eme látványos sportág űzői. 

A karcagi kórház mellett lévő lakótelep környékén található egy földből épült pálya, melyet mindig mi magunk diákok próbáltunk karbantartani és újítgatni. Eddig ez sajnos nem sok sikerrel járt, hiszen vagy lerombolták másnapra vagy az időjárás tönkre tette.
 
           Legtöbbször Kisújszállásra szoktunk átjárni gyakorolni, mivel ott már évek óta egy országosan ismert, jól kiépített skatepark található. Az ottani sportolókkal jó kapcsolat alakult ki, szívesen fogadnak bennünket és sokat tanultunk tőlük. Számunkra az utazás azonban költséges és időigényes.


       Versenyeken is voltunk párszor, melyeken a döntőbe is sikerült  bejutnunk.  Mivel technikai sportról van szó, a hazai pályán való gyakorlás hiánya miatt a felkészültség színvonala nem tette lehetővé, hogy a profi pályával rendelkezőkkel fel tudjuk venni a versenyt a dobogós helyezésekért. Jómagam kb 25-30 BMX-es embert ismerek Karcagról akik szinte minden nap kijárnak gyakorolni vagy a lakótelepi pályára, vagy az utcára. De ezen kívül még több gördeszkást és rollerest is lehet látni a városban. 

          
Egy kéréssel fordulok tehát mindenkihez! Ha bárki tud egy olyan pályázatot mellyel a skatepark költségeit finanszírozni lehetne, kérem írja le megjegyzésbe! Reméljük, hogy megvalósul többünk kívánsága és létrejön Karcagon is egy olyan hely, ahol minden extrém sportoló szabadon edzhet úgy, hogy nem zavar senkit és ezzel  egy olyan terület is, ahova bárki eljárhat kicsit kikapcsolódni.   





Kovács László

1 megjegyzés:

  1. Egyesületet kell csinálni,vagy már meglévő egyesületben egy külön szakosztályt! Ez az első feltétele a pályázatoknak általába.
    És már lehet is intézni a támogatókat.
    Szívesen segítek amiben csak tudok!

    VálaszTörlés