2014. december 2., kedd

Karácsonyi filmcsokor



         Megérkezett a december, az év azon időszaka, amikor az emberek egyre jobban kezdenek ráhangolódni a közelgő karácsonyra. Azoknak, akiknek még nem sikerült ünnepi- üzemmódra kapcsolniuk, vagy csupán unatkoznak az egyre hidegebb estéken a négy fal között,  most- egy jó nagy bögre forró csoki mellett- ajánlunk néhány filmet is, melyeknek központi témája e jeles ünnep.


 1.Azoknak, akik nevetésre és vidámságra vágynak, nem lesz nehéz filmet találniuk. A megunhatatlan klasszikusnak számító és minden évben a karácsonyi műsor repertoárjában szereplő Richie Rich 2.- A rosszcsont karácsonya és a Reszkessetek, betörők! című filmek mellett, bátran ajánlom egyik személyes kedvencemet, a Holiday című vígjátékot Jude Law, Kate Winslet, Cameron Diaz és Jack Black főszereplésével. Rengeteg szívmelengető és humoros percet tartogat ez a történet attól a pillanattól kezdve, hogy egy  Los Angeles-i és egy londoni nő az ünnepekre hirtelen ötlettől vezérelve úgy dönt, otthont cserél. Jó mulatást!

2. A  megható pillanatokat kedvelők hamar szívükbe zárják a Penélope Cruz, Susan Sarandon, Alan Arkin és Paul Walker alakításával fűszerezett Karácsony című filmdrámát, mely öt teljesen különböző ember életének összekapcsolódását mutatja be. Itt említeném meg  sokak kedvencét, az Igazából szerelmet is, melyet, ha valaki még nem látott, minél előbb pótolja. 
Megható képsorok, parádés szereposztás és a drámai pillanatokat árnyalja egy-egy helyzet komikuma. Emellett egy másik filmet is megemlítenék, ami bár 1946-os, varázsa ma is képes elbűvölni a közönséget, ez pedig Az élet csodaszép. 



3. Az animációs filmek rajongóinak ajánlom a Polár Expressz meséjét. A történet főhőse mindössze 10 éves, de meg van róla győződve, hogy a Mikulás nem létezik. Aztán egyik éjjel felszáll egy a házuk előtt megálló vonatra, amely az Északi-sarkra tart…  
4. Akik inkább a televízió kínálatát böngészik szívesen, biztos találkozni fognak  a soha ki nem hagyott Grincs meséjével, mely  Jim Carrey bravúros alakításával kínál jó szórakozást.

Jó filmnézést és áldott ünnepeket kívánok!! 


Dániel Emese

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése