2014. december 5., péntek

Kunmadarasi arany Zürichből!


A hétvégén (2014.11.28-29-30.) Zürichben rendezték meg az idei ESKA Európa Bajnokságot. A Magyar Karate Válogatottba két kunmadarasi karatéka került be, Hamari Bence és Tatai Zoltán.

Már pénteken elkezdődtek a küzdelmek az ifjúsági és kadét korcsoportokban. Kadét korúként Hamari Bence egyéni KATA-ban kezdett, az első ellenfelén túljutott, de a következőn sajnos már nem, a későbbi második helyezett volt az ellenfele. A  cseh ellenfelét leléptették, sorozatos szabálytalanságok miatt, de utána megkapta azt a lengyel fiút, aki végül Európa Bajnok lett. Bence sokáig állta a sarat, de sajnos nem tudott az ellenfelén pontot „csinálni”, a lengyel a végére bedarálta.

Másnap, szombaton Tatai Zoli is versenyzett KATA-ban (ekkor csak a junior korosztálynak volt verseny és a felnevezés lehetősége folytán Bence is indult). Zoli és Bence is portugál ellenfelet kapott és ki is kaptak ellenük. Megjegyzem, hogy mindkét portugál fiú bekerült a négyes döntőbe! Már csak a csapat katájukban bizakodhattak, nem is alaptalanul! A Szűcs József - (Dunaújváros Hikari Dojo)- Hamari Bence- Tatai Zoltán alkotta csapat első helyen jutott a délutáni négyes döntőbe „JION” katájukkal!!! 
Schvarcz Péter szövetségi kapitány,
Tatai Zoltán, Szűcs József,
 Hamari Bence látható a képen. 
A döntőben harmadikként kerültek sorra, a „Sochin” nevű katát mutatták be, nagyon magas pontszámokat kaptak!! Ezzel a lengyel és osztrák csapatot már megelőzték, de hátravoltak még az olaszok! Az ő bemutatásuk is remekül sikerült, de nem kaptak a magyar csapattó magasabb pontokat, így a Szűcs József-Hamari Bence-Tatai Zoltán alkotta magyar Kata csapat a dobogó legfelsőbb fokára léphetett, Európa Bajnokok lettek!!!!!!  
Összességében a Magyar JKA Karate Válogatott nagyon jól teljesített az ESKA EB-n, mert az érmek tekintetében a harmadik helyen zártak a magyarok!!! 4 arany, 2 ezüst és kettő bronz érem volt a termés. 
Gratulálunk a Válogatottnak!


Kelt.: 2014-12-04, Kunmadaras 
                          
Hamari János                        
 Kunmadarasi DSE Karate Szakosztály vezető

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése