2014. december 17., szerda

Szalagavató -2014



                 "Számunkra ez a nap a legszebb,
            Bár közös időnk lassan lejár,
                 S apránként megyünk egyre messzebb,
           De az óra most egy percre megáll. "

Szakadó eső, szél és hideg - ez jellemezte november utolsó szombat estéjét, amely sok végzős diák számára mégis izgalmakkal telinek ígérkezett. A szalagavató iskolánk életének egyik legfontosabb momentuma. 
A várva várt esemény első részében ünnepélyes keretek között az iskola címerével ellátott szalagot tűzik fel az osztályfőnökök a végzős tanulókra, másrészt a 12. évfolyam tanulói -a korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan- különböző táncokat adnak elő, melynek évről évre a Déryné Kulturális és Turisztikai Központ ad „otthont”. Az ünnepélyes alkalom első perceiben a vendégek zenei aláfestéssel kísért fénykép- montázst tekinthettek meg, mely a diákok 4 évéről készült. Nemcsak a szülők, hanem a szalagtűzés előtt állók arcára is mosolyt csaltak a felvételek. A vetítés végén az osztályok felvonultak a színpadra. Sántha Manuéla 12. C osztályos tanuló üdvözölte a kedves megjelenteket és felolvasta a köszöntő és gratuláló táviratokat. Ezt követően Juhászné Zsadányi Erzsébet igazgató asszony tartotta meg ünnepi beszédét. Ezután kezdődött az igazi szalagtűzés. A megható pillanatokat a végzősök irodalmi műsora követte, amely nem csak komoly és tanulságos művek szavalatából állt, hanem teret kapott egy -két jelenetben a humor is. Ezután a diákok szüleiknek hálavirágokkal köszönték meg a támogatást. Mindezek után a szalagavatós táncokat tekinthették meg a vendégek a Déryné Kulturális és Turisztikai Központ Tükörtermében. 
 Az osztályok nagyon színvonalas táncokat adtak elő a nézők számára.  A 12. A  egy pörgős és élettel teli  Rocky-t,  a 12.B  tangót és cha-cha-cha –át, a 12.  C charlestont, a 12. H pedig Salsát és Szambát táncolt. A fellépő ruhák változatossága és szépsége elvarázsolta a közönséget. Végül a táncok bemutatása után az osztályok külön ünnepelve egy bankettel koronázták meg az eseményt, így együtt örültek a nagy sikernek és kiengedték a bennük lévő feszültséget egy nagy közös szórakozással.
Ujj Petronella

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése