2016. május 27., péntek

Aquincumban jártunk!

Pintér tanár úr is kelta harcos lett
2016.05.21-én, szombaton a diákok számára rendkívül korai időpontban, iskolánk jó néhány tanulója útra kelt a Floralia nevű római tavaszünnepre, Aquincumba.
Rögtön az érkezés után egy kelta harci kiképzésen találtuk magunkat, amelyben a kedvünk tartotta, részt is vehettünk. Kifejezetten tetszett a diákoknak, hogy lehetőség volt testestésre, természetesen nem másról, mint kelta harci festésről volt szó. A bátrabbak azt is vállalták, hogy agyagot kenjenek a hajukba, bár nagy szerepet játszott az, hogy történelem szorgalmi ötöst kaphattunk érte.
Harc!
Kora délután egy csatajelenetnek lehettünk szemtanúi, ahol a barbár kelta-germán horda rátámadt a római légióra, amiből összecsapás alakult ki. Az ideiglenes katonák jól szemléltették a középkori harci modort, illetve a viseletük is nagyszerűen visszaadta a történelem órán tanultakat. Mindkét fél beállt a saját pajzsfalába és hősiesen küzdöttek egymással, de a kelta-germán hadrend megbomlott, ez után a rómainak eltiporták őket.
A magiszter órát tart



A nap folyamán lehetőség még volt ókori logikai játékokat kipróbálni, saját magunk ihlette nyakláncokat, karkötőket, virágdíszeket és egyebeket készíteni. Akinek kedve tartotta, részt vehetett egy villám latin órán, amit a provincia kinevezett kormányzója tartott, aki civilben az MTA tagja. Különböző virág és ékszer árusok, régiség gyűjtők és még sok hasonló stand kapott helyet a rendezvény területén, ahol szerintem mindenki talált kedvére való dolgot.

Úgy gondolom, jó program volt mindenki számára, vagy legalább egy kis dolog megragadt történelemből. Az általam megkérdezett diákok véleménye szerint emlékezetes program volt, amiben közrejátszott a jó társaság, amiből következik a nagyszerű hangulat és a lehető legjobb kísérő tanárok, Szabó Ildikó tanárnő és Pintér Zoltán tanár úr. Én személy szerint élveztem az egész napot és remélem, hogy lesz még alkalom hasonlókra.

Fotókat készítette: Kovács László
Kiss Ági



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése