2016. május 2., hétfő

Ballagás iskolánkban

Készítette: Kovács László 11. C
„A búcsúzónak minden emlék drága, egy száraz lomb, egy moha, egy kis kavics, hogy emlékezzék a távolban is a helyre, melyre visszavonja vágya, tanú lesz az érzéseiről halálig, s egy semmi így legdrágább kincsé válik.”


Goethe

Egy iskola életében talán az egyik legszebb esemény az évente megrendezésre kerülő ballagási ünnepség. Sokszor a megannyi dolgozat, felelés és elvárás közepette azt kívánjuk, hogy „Bárcsak vége lenne már!”. Azonban rengeteg diák az utolsó középiskolai éve alatt rájön arra, hogy mennyit jelent neki az a szerető kis fészek melybe nap, mint nap bejár, és hogy mennyire hiányozni fog neki az osztály. Sokan azt szeretnék, hogy újra kilencedikesek legyenek, átélhessék megint az ismerkedés varázsát, újra részt vehessenek a diáknapokon, együtt örülhessenek a nyári szünet előtti utolsó kicsengetésnek, és együtt szomorkodjanak, mikor szeptemberben újra megcsörren az a nyavalyás csengő. 
 2016. április 29-én zajlott le iskolánk ballagási ünnepsége. A végzősök, akik 2012 szeptemberében érkeztek iskolánkba, véglegesen elbúcsúztak tanáraiktól, osztálytársaiktól, az emlékekkel teli tantermektől és folyosóktól. Az ünnepély 15 órakor vette kezdetét a gimnázium épületében, ahol a kirepülő „nagyok” egy utolsó sétára invitálták osztályfőnökeiket búcsúzásként. Az iskolából 16 órakor sétáltak át a templomba, ahol már rengeteg hozzátartozó és iskolai dolgozó várta a ballagókat. A ceremóniamesteri feladatot Tóth Barna tanár úr látta el. Az ünnepség kezdetén Nt. Koncz Tibor elnöklelkész úr tartott a végzősökre gondolva istentiszteletet. Ezt Dániel Emese (12. C) költeménye követte, majd Valikovics Anna Dóra 11. C osztályos tanuló köszöntötte és búcsúztatta a „kisebbek” nevében a ballagó diáktársakat. Ezután Lippai Anna Lilla a 12. C-ből búcsúzott és mondott köszönetet a ballagók nevében. A lányok beszéde után jutalmak kiosztására és iskolazászló átadásra került sor. Rengeteg eredményes, és jól sportoló tanulótól kell idén is megválnia az iskolának. A zászló átadása közben Törőcsik Gabriella Tünde, az énekkar oszlopos tagja búcsúzásként szólót énekelt.
Úgy gondolom, hogy a 11. osztályos tanulók kitettek magukért a díszítésben, szervezésben, és méltó módon sikerült elbúcsúztatni a nagyokat. Ugyan az iskolából elballagtak, de hétfőtől újra vissza kell térniük hiszen, egy nagy próbatétel vár rájuk, az érettségi vizsgákon kell számot adniuk arról, hogy a 4 év alatt mennyi tudást sikerült elsajátítaniuk. Bízom abban, hogy minden 12.-es tanuló jól fog teljesíteni, és sikerül megvalósítaniuk a jövőre vonatkozó terveiket.

Soha nem feledjük őket, és mindig visszavárjuk!

Balog Dóra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése